Motociclete

Comparatie Casca Flip up Shoei Neotec 1 Vs Neotec 2

AUTOR: 1Ungur/2ROti

Imi cer scuze de acum daca gasesti (si sigur vei gasi) greseli in textele scrise de mine fiind om muritor, ardelean, ungur, ma grabesc, folosesc slang, is ocupat cu de toate, nu sunt content writer = gresesc!

Ce functioneaza bine nu trebuie schimbat

Comparatie Casca Flip up Shoei Neotec 1 Vs Neotec 2

Cei de la Shoei probabil mergeau pe principiul de mai sus daca luam in considerare faptul ca modelul Neotec 1 a fost lansat prin anul 2011-2012 si nu a fost schimbat pana in 2018.

Modelul 1 lansat prin 2011-2012 a avut un mare succes, si a ramas unul dintre cele mai renumite si placute casti touring Flip Up avand ca si concurenta pe Schuberth C3.

Mi-am inceput cariera de motociclist cu o casca Nitro foarte grea, pe urma am avut ocazia sa testez foarte multe casti de la toate firmele mari ca Shoei, Nolan, X-Lite, HJC, Scorpion, am avut mult timp un Shoei XR 1000 Diabolic (da modelul cu ingeri - demoni - cu figuri) pe care l-am folosit pe un Suzuki Bandit naked mai mult in oras.
La prima excursie mai lunga (in Montenegro) am ales un HJC R-PHA ST care a fost o dezamagire totala.


Casca flip up? Bleah...

Nici nu vroiam sa aud de casti Flip up la inceput, "sunt grele, sunt mari, nu imi plac, ce se intampla daca dau cu capul de bordura in timp ce casca e deschisa" erau scuzele dupa care m-am ascuns, dar dupa prima excursie lunga, care implica multe alimentari, opriri pt. pauza de tigara, caldura foarte mare, mers in grup mi-am dat seama ca nu se poate fara.

DE CE? pentru ca:
- esti obligat sa dai jos casca integrala daca alimentezi la o benzinarie, cu casca flip up deschisa te descurci mai usor
- poate faci pauza rapida la un drum lung, vrei sa fumezi o tigara, sa bei lichid sa te hidratezi, trebuie sa raspunzi rapid la un apel dar nu vrei sa dai jos casca
- ai ajuns in oras, trafic mare si este foarte cald si vrei mai mult aer in fata si ridicare vizierei nu e destula
- v-ati ratacit cu colegii si nu aveti sistem de comunicare si trebuie sa luati decizii rapide prin comunicare verbala
Acestea sunt avantajele cele mai importante pentru mine, probabil exista mai multe.

DE CE - NU? pentru ca:
- sunut mult mai grele fata de castile integrale (sistemul de ridicare din metal adauga un + la greutate)
- casca flip up deschisa nu mai asigura protectie totala la un impact
- pretul probabil este mult mai ridicat


Shoei Neotec 1

Shoei Neotec 1

Cand m-am decis ca o sa vreau sa port o casca flip up era clar ca o sa aleg acest model pentru ca avea recenzii bune, desi flip up si-a pastrat aspectul sportiv, calitatea premium a materialului e un plus mare. Timp de 7-8 ani si-a pastrat pretul (destul de mare) dar fiind cam Nr.1 pe piata si-a permis acest lucru.

Cu o greutate in jur de 1650 grame la marimea M, e o casca greoaie dar a fost gandita bine, echilibrata bine si nu te oboseste la drumuri lungi. Interiorul este unul de calitate, sistemul de inchidere este simplu si sigur (fara double D -uri), ochelarii coboara usor si raman blocati cand sunt ridicati, nu cad in caz ca se scutura capul soferului. Flip-ul se ridica frumos si usor, ramane blocat simpatic deci toate butoanele, aerisirile, elementele miscatoare se comporta foarte placut.

Am facut o excursie prin Austria cu ea si pot spune ca am fost foarte multumit.

Am comparat-o cu:
- Shoei Multitec - nu are ochelari si suna mai urat ca si Neotec-ul
- HJC R-PHA 90 - dezamagire totala, calitatea proasta a materialului, ochelarii cadeau daca scuturam capul, sliderul de ochelari era mic si in loc incomod, prea scumpa (dar am cumparat-o de noua)
- AGV Sport Modular - clar mai buna ca Neotec-ul dar e o diferenta si la pret
- Schuberth C3 - nu m-a convins, materialul parea de calitate mai slaba, Neotec-ul parca are un design mai curat
- HJC Rpha Max - Pret / calitate foarte bun, sistemul de coborat ochelarii pare gandit prost, parca iti da impresia ca se va strica in timp scurt


Shoei Neotec 2

Shoei Neotec 2

In cei 7-8 ani in care Neotec 1 domina piata, cei de la Shoei probabil au strans foarte mult feedback de la utilizatori pentru a scoate urmatorul model asteptat foarte mult de toata lumea si clar aveau un fel de obligatie sa produca un nou succes mai ales ca cei de la Schuberth au scos modelul C4 intre timp.

Shoei Neotec 2 Si au reusit:
- desi mai grea ca predecesorul cu cca 50 grame (1700 la marimea M) este mult mai echilibrata si se simte si mai usoara ca Neotec 1
- design mult mai curat si sportiv
- aerisirea la frunte mult mai fluenta
- stabilitate imbunatatita la viteze mari
- prin optimizarea vizierei si adaugarea unei "centuri" la gat au reusit sa o faca mult mai silentioasa
- suport sistem de comunicare pentru Sena... pe mine nu ma ajuta ca folosesc Cardo

Articole recomandate